Gjorde lunch till Johan och Göran igår. Det blev smörgåstårta, typ. Har aldrig gjort innan men Johan sa att den blev god. Gjorde enklast möjliga. Prioriterade inte att piffa så mycket när den ändå ska ätas ur en bigpack, fortast möjligt.
Utgick en del från hur Linda på Kryddburken gör.
8 skivor formfranska (jag hade en lite grövre variant)
2,5 dl grädde
1 msk majonnäs
2 msk creme fraiche
Salt och peppar
1 paket bacon
2 msk leverpastej
Några skivor ättiksgurka
Lite garnityr, typ sallad, tomat, gurka
Vispa grädden lätt och blanda med creme fraiche, majonnäs, salt och peppar. (Nästa gång kommer jag ta lite mindre grädde och lite mer creme fraiche och majonnäs)
Skiva baconen och stek den. Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg baconen i en skål och blanda med lite av grädd-röran.
Hacka ättiksgurkan och blanda med leverpastej och lite av grädd-röran.
Ta en skiva bröd, smöra och lägg på ett lager baconröra.
Lägg på nästa skiva bröd, smöra och lägg på leverpastejröran.
Lägg på en skiva bröd, smöra och lägg på ett lager baconröra.
Lägg på sista brödskivan.
Åh så gott! älskar smörgåstårta..Men det blir ju alltid så mycket mat när man gör sånt. Det här var ju en jättesmart idé.
Ja, blev faktiskt rätt nöjd själv över idéen, haha! Då kan man ju också göra olika, om man pallar…
Åh, så gott med smörgåstårta… mycket godare när man själv gör den och kan bestämma helt och hållet över innehållet!
Ja, smörgåstårta är kanon! Åt en supergod förra sommaren med räkor och sånt – måste nån gång fråga vad de hade i!
[…] i dag och med sig till lunch fick han (och hans pappa) en enportionssmörgåstårta – typ som denna. Till eftermiddagsfikat blir det saffranskaka som nästan nyss kom ut ur […]