Igårkväll kom Sofia. Det brukar va så på fredagkvällar. Trevligt tycker vi. Ännu roligare att laga mat till 3 än till 2. Maten blev riktigt god! Hämtade receptet från Remsans bistro. Kommer garanterat göra om! Hade nog varit ännu trevligare och godare om vi hade fått äta alla tre tillsammans… En förkyld liten Olle hade en utdragen läggningsprocess och skrek mest hela tiden. Men då är det skönt att vara två (Sofia slapp natta) så att man kan skiftas om att bära, trösta, sjunga och bära igen. Ikväll ska Johan och Olle vara hemma för första gången själva. Ja, det har de varit tidigare men ikväll blir det några timmar. Men jag är bara 10 minuter iväg så jag kan komma om Olle blir allt för tråkig. Nåväl, åter till festkycklingen. Här kommer receptet:
4 personer
3 kycklingfiléer, strimlade
Marinad
1 dl olivolja
2 msk kinesisk soja
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
700 g potatis i klyftor
1 stor paprika, i bitar
2 rödlökar, klyftade
1 squash, i bitar
125 g körsbärstomater, halverade
150 g fetaost
0,5 kruka basilika
Skär kycklingen i strimlor. Blanda alla ingredienserna till marinaden och marinera ett par timmar.
Sätt ugnen på 225 grader. Olja en form och lägg potatisklyftorna i den. Salta och sätt in i ugnen i 15 minuter.
Fördela lök, paprika, squash och kycklingen + marinaden ovanpå potatisen och ställ in i ugnen ytterligare 15 minuter.
Lägg sedan på körsbärstomaterna och smula över fetaosten. In i ugnen 10 minuter till.
Strö över färsk basilika.
Servera med tzatziki och vitlöksbröd!
Tzatziki 4 pers
0,5 gurka, urkärnad och grovt riven/hackad
1 tsk salt + lite till
2 krm grovmalen svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl Turkisk yoghurt
0,5-2 msk olivolja
Strö 1 tsk salt över den rivna gurkan. Låt stå 10 minuter.
Smaksätt yoghurten med peppar och vitlök.
Krama vätskan ur gurkan och blanda ner den i yoghurten.
Rör ner olivoljan.
Smaka av – ev behövs lite mer salt.
Tzatzikin blir extra god om den får dra ett tag.
Måste provas – låter jättegott! Tack för alla goda recept du delar med dej av Annika! Trevlig lördagskväll 🙂
Ja, testa! Tycker det är så roligt att ni får inspiration här hos mig! Det är ju det som är poängen liksom. Trevlig kväll själv!
Så roligt att du testade och att ni gillade det! Precis som du skriver så är det just det som gör det så roligt att blogga om mat. Att inspirera andra och hitta inspiration hos andra.
Ja, visst är det så!