Måndag igen! Vart tog helgen vägen? Har ätit äppelpaj två gånger denna helgen – likadan dessutom. Men den var så god och den gick så snabbt att göra! Receptet har jag hittat i en Allers-tidning från 2010, i ett julnummer. Tror det var det (julen alltså) som gjorde att jag blev så sugen på den… 🙂
3 stora äpplen
100 g smör eller margarin
1,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl råsocker strö (men jag hade rörsocker. Sist jag skulle köpa råsocker så blev det visst fel…)
0,75 dl ljus sirap
50 g mandel
Sätt ugnen på 200°.
Skala och klyfta äpplena. Lägg dem i en pajform.
Lägg övriga ingredienser i en matberedare och kör tills allt blandat sig.
Smula eller klicka ut smuldegen över äpplena.
Grädda pajen mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Låt svalna utan att täcka över den.
Servera med glass och kardemummagrädde.
Lämna en kommentar