Att baka bröd har så många fördelar tycker jag. Det är mycket godare än köpt bröd, det är väldigt roligt att baka, det är en stor tillfredsställelse att fylla frysen, man vet vad bröden innehåller och det är så mycket billigare än att köpa. För något år sedan räknade vi ut att det filmjölksbröd som vi brukar baka kostar cirka 11 kr/kg. Att köpa bröd kostar ju minst det dubbla – så det lönar sig verkligen att baka!
I måndags fick det bli rågbitar. Denna gång med vatten istället för mjölk och jag bytte lite av rågsikten mot vetemjöl special (eller just nu kör jag med Manitoba Cream). Det blev väldigt gott! Nån gång kanske man skulle prova att köra samma deg men forma dem till limpor istället?!
Mm, håller med om den där tillfredsställande känslan i att baka bröd!
Just nu är det mest irriterande att vi har en så liten frys. Ibland vill man ju bara baka, baka, baka. Men det får liksom inte plats. Om 1,5 år…
Råvarukostnad…
Manitoba är kul! Det blir riktigt härliga lufbubblor med den.
Vad menar du med råvarukostnad? Upplever nog faktiskt att Manitoba är bättre än vetemjöl special. Vad tycker du?
de kanske jag ska göra imorgon. har ju rågmjöl från Hult, ekologiskt o köpt på missionsauktion…
Ooo, då borde de bli goda!