Dagarna går. Och de går fort! Hösten har kommit på allvar (vilket jag inte alls hade fattat igår utan gick ut barfota i sandaler…) och det är riktigt mysigt tycker jag!
För nån vecka sen käkade vi tacotårta. Har sett en massa olika varianter på den och tänkt att jag skulle prova men inte gjort slag i saken. Och jag säger – MUMS! Kommer definitivt göra igen. Jag snodde receptet från Bara en kaka till.
Till 6 personer
7 stora mjuka tacoskal
6-700 g blandfärs
1 påse tacokrydda HOT
1 purjolök
2,5 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 paket Philadelphia
1 burk majs
salt
grovmalen svartpeppar
riven ost
Tacosås (gärna HOT, men hittade ingen så det fick bli medium)
lite riven ost till översta lagret
eventuellt något att garnera med som t ex tomatskivor
Hacka och bryn purjolöken.
Tillsätt färsen och bryn den klar.
Tillsätt tacokryddan.
Rör samman creme fraiche, grädde, Phila, riven ost, majs och salt och peppar.
Lägg ett tacobröd på en plåt med bakplåtspapper (gör det inte i en pajform trots att det känns som att det passar väldigt bra i storlek. Det rinner liksom över och ugnen blir sådär efteråt…) och bred på köttfärsröra.
Lätt på ett nytt bröd och bred på creme fraiche-röra.
Lägg på ett nytt bröd och bred på tacosås.
Gör alltihop en gång till så att det blir 2 lager av varje. Spara lite av creme fraiche-röran.
Avsluta med ett bröd och lite creme fraiche-röra.
Dekorera ev med lite skivade tomater eller nått annat gott och strö över lite riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen på 225° i cirka 20 minuter.
Låt tacotårtan stå orörd i cirka 10 minuter så går det lättare att skära i (någorlunda) fina bitar.
Servera med en god sallad!
Men åh vad gott det här såg ut! Det måste jag testa laga i veckan! 🙂
Bokstäverna är köpta på Mairo: http://www.mairo.se/
De har en webshop också men jag vet inte om dom finns där: http://www.mairoshopen.se/
Ha en härlig kväll! 🙂